Salátové okurky s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salátové okurky s tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11052 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Kečup |
100 g | Majonéza |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 134,4mg |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 82,8mg |
Vláknina | 46,8mg |
Vitamín A | 29,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Okurky, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salátové okurky s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. Potom je nakrájíme na kousky asi 8cm dlouhé a dáme je vařit do osolené vody na 10 minut. Uvařené okurky necháme okapat. |
2 | V hlubokém talíři promícháme máslo s tuňákem, solí a pepřem. Vzniklou hmotou naplníme kousky okurek, upravíme je na mísu a polijeme je majonézou smíchanou s kečupem. |
3 | Předkrm podáváme vychlazený. |