Gratinované filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované filé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11056 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
20 ks | Kapary sterilované |
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
50 g | Slanina vepřová |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 88,3mg |
Draslík | 301,4mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapary sterilované, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované filé postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Filé osolíme, naskládáme do vymazané zapékací mísy a potřeme hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky okurek, sekané kapary a kostičky opečené slaniny. Vše zalijeme 1/8l kyselé smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě dorůžova. |
3 | Podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem. |