Jednoduchý recept

Benátské kuřecí řízky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11058
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Dýně
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 582kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 19 g
19% Sodík 371 mg
76% Bílkoviny 43 g

Benátské kuřecí řízky postup přípravy receptu:

1

Na másle orestujeme oloupanou, na kostičky nakrájenou dýni, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přebytečnou vodu potom slijeme, měkkou dýni rozmělníme vidličkou na kaši a necháme ji vychladnout.

2

Omytá kuřecí prsa naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obou stranách. Maso dáme do zapékací mísy, poklademe plátky šunky a na každý řízek naklademe dýňovou kaši promíchanou s nastrouhaným sýrem. V horké troubě zapečeme dozlatova.

Poznámka

Podáváme s bramborovými noky a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept