Benátské kuřecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátské kuřecí řízky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11058 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Dýně |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 896,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benátské kuřecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Na másle orestujeme oloupanou, na kostičky nakrájenou dýni, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přebytečnou vodu potom slijeme, měkkou dýni rozmělníme vidličkou na kaši a necháme ji vychladnout. |
2 | Omytá kuřecí prsa naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obou stranách. Maso dáme do zapékací mísy, poklademe plátky šunky a na každý řízek naklademe dýňovou kaši promíchanou s nastrouhaným sýrem. V horké troubě zapečeme dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými noky a zeleninovým salátem.