Rybí ražniči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí ražniči
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 744,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí ražniči postup přípravy receptu:
1 | Omytého kapra částečně vykostíme, osušíme a nakrájíme na kousky. Opepříme je, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a napícháme je střídavě s kousky ryby na kovové tyče. Opékáme nad vyšší vrstvou žhavého popela asi 8 minut. Při opékání potíráme ražniči máslem, ke konci pečení kečupem. Solíme hotové. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou rybu.