Telecí kotlety v pergamenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety v pergamenu
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
20 g | Lanýž |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
100 g | Máslo čerstvé |
5 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
800 g | Telecí kotlety |
1 ks | Telecí ledviny |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 657,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 385,3mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Telecí kotlety, Telecí ledviny, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety v pergamenu postup přípravy receptu:
1 | Omyté telecí kotlety opečeme na másle. |
2 | Uvaříme rýži, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a promícháme. |
3 | Upečeme telecí ledvinu a po jejím vychladnutí nakrájíme na plátky. |
4 | Osmažíme na másle cibulku, přidáme nakrájené žampiony, lanýže a rýži se šunkou. Osolíme a opepříme, pak vložíme do papíru. |
5 | Na rizoto dáme pečené kotlety, obložíme plátky pečené ledviny, zakápneme koňakem a bílým vínem. |
6 | Papír uzavřeme a navrchu pomastíme máslem. Zapečeme v troubě. |
7 | Při podávání prořízneme ostrým nožem papír na povrchu. |