Špízy s bůčkem v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s bůčkem v alobalu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
4 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
150 g | Klobása debrecínská |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 672,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Klobása debrecínská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s bůčkem v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Omytý bůček nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme asi 3 hodiny proležet. |
2 | Cibuli nakrájíme na čtvrtky, houby a brambory na menší kousky. Vše osolíme a opepříme. |
3 | Plátky bůčku napícháme střídavě s kolečky klobásy, s cibulí, s bramborami a houbami na 4 jehly (nebo špejle), položíme na olejem potřený alobal a dobře zabalíme. Pečeme asi 40 minut. |
4 | Podáváme v alobalu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.