Pečená tykev s houbovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená tykev s houbovou nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11066 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tykev |
4 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 263,3mg |
Draslík | 678,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rýže loupaná, Sůl, Tykev, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená tykev s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka. |
2 | Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka. |
3 | Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka. |
4 | Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou. |
5 | Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty. |