Kapr na cibuli a slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na cibuli a slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11069 |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1200 g | Kapr obecný |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 261kJ
3% Sacharidy 12 g
38% Tuky 28 g
28% Sodík 554 mg
103% Bílkoviny 58 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 108,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kapr obecný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapr na cibuli a slanině postup přípravy receptu:
1 | Omytého kapra stáhneme z kůže a naporcujeme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostky a osmažíme na pánvi. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme porce osolené ryby. Osmahneme. Před podáváním pokapeme každou porci citronovou šťávou. Cibuli nasypeme na porce. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo s hranolky.