Recept

Hovězí tokáň na smetaně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11070

Ingredience

3 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 špetka Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
3% Sacharidy 11 g
41% Tuky 31 g
29% Sodík 587 mg
70% Bílkoviny 40 g

Hovězí tokáň na smetaně postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a vše podusíme.

2

Omyté maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, okořeníme a vložíme na cibuli. Přidáme česnek utřený se solí, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, dochutíme špetkou majoránky a ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept