Smaženice po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženice po selsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11071 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Klobása Dunajská |
1 polévková lžíce | Pažitka |
20 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 512,5mg |
Draslík | 253,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 707,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženice po selsku postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na plátky a osmažíme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a podle potřeby trochu sádla. Když je slanina osmažená, přisypeme jemně nakrájenou cibuli a mícháme, až se také osmaží. |
2 | Potom přidáme vejce a smažíme za občasného promíchání na mírném ohni. Nakonec podle chuti osolíme. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo pečivem.