Zapékaná pikantní zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná pikantní zelenina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11072 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
6 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 582,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná pikantní zelenina postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme. |
2 | Před koncem dušení přidáme jemně nasekané chilli papričky, mletou papriku a pepř. |
3 | Zelené papriky a rajčata nakrájíme na kousky a přidáme k žampionům. Po chvíli dušení vše přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhanou cibulí a sýrem. Podle potřeby podlijeme vodou (nebo vývarem) a zapečeme v troubě. |