Candát na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Candát obecný |
200 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 203,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát na houbách postup přípravy receptu:
1 | Vykostěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme a opečeme na oleji. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce opečeného candáta a posypeme jemně nakrájenými, podušenými houbami. Osolíme a zalijeme kysanou smetanou. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Candát dle mě nejlepší ryba.