Jednoduchý recept

Zapékané houby

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11078

Ingredience

50 g Cibule
800 g Houby čerstvé
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
3 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
4% Sacharidy 16 g
38% Tuky 29 g
6% Sodík 127 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zapékané houby postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Jemně nakrájenou cibuli krátce podusíme na části másla, přidáme 3 lžičky vody, připravené houby a vše dusíme.

2

Když se voda téměř odpaří, osolíme, opepříme, zamícháme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem. Použijeme hnědé hřiby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept