Jednoduchý recept

Bechyňský řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1108
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
160 g Hříbky čerstvé
120 g Jablka
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Okurky nakládané
5 špetka Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
50 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Šunka dušená
400 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
4% Sacharidy 15 g
32% Tuky 24 g
37% Sodík 733 mg
51% Bílkoviny 29 g

Bechyňský řízek postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme z kýty řízky, jemně naklepeme a nařízneme okraje.

2

Osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova.

3

Vyndáme pečené řízky, zpěníme na výpeku cibulku, přisypeme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do poloměkka.

4

Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, oloupaná a nakrájená jablka. Přidáme máslo a dusíme s rajčatovým protlakem do změknutí.

5

Řízky servírujeme na teplý talíř a přeléváme šťávou.

Poznámka

K příloze je vhodná dušená rýže nebo vařené brambory posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept