Bechyňský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bechyňský řízek
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
160 g | Hříbky čerstvé |
120 g | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Okurky nakládané |
5 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
400 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 109,1mg |
Draslík | 683,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 69,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Jablka, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bechyňský řízek postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme z kýty řízky, jemně naklepeme a nařízneme okraje. |
2 | Osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova. |
3 | Vyndáme pečené řízky, zpěníme na výpeku cibulku, přisypeme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do poloměkka. |
4 | Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, oloupaná a nakrájená jablka. Přidáme máslo a dusíme s rajčatovým protlakem do změknutí. |
5 | Řízky servírujeme na teplý talíř a přeléváme šťávou. |
Poznámka
K příloze je vhodná dušená rýže nebo vařené brambory posypané petrželkou.