Recept

Vídeňský houbový krém

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11082

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
500 g Houby čerstvé
5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 685kJ
5% Sacharidy 19 g
41% Tuky 30 g
4% Sodík 82 mg
22% Bílkoviny 12 g

Vídeňský houbový krém postup přípravy receptu:

1

Očištěné houby nakrájíme na plátky a na másle a jemně nakrájené cibuli je dusíme 10 minut. Potom je zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, mlékem a povaříme.

2

Vzniklou směs rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou k masům.

3

Vhodnou přílohou je jemný knedlík.

Poznámka

Při přípravě použijeme kozáky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept