Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 11084
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 ks Estragon
300 g Lišky čerstvé
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
2% Sacharidy 9 g
34% Tuky 26 g
14% Sodík 282 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lišky na estragonu postup přípravy receptu:

1

Očištěné, na kousky nakrájené lišky vaříme 5 minut ve vodě. Potom je podusíme na másle s olejem (1:1) spolu s nasekaným estragonem, solí, pepřem a kůrou z poloviny citronu. Dusíme na mírném ohni za občasného podlití vývarem a smetanou asi 20 minut.

2

Nakonec pokrm zjemníme žloutkem rozmíchaným ve lžíci smetany.

3

Podáváme jako předkrm s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept