Telecí řezy v oříškovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řezy v oříškovém obalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1109 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 dl | Olej stolní |
100 g | Ořechy lískové |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí svíčková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 245,6mg |
Draslík | 702,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 146,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej stolní, Ořechy lískové, Pepř bílý, Sůl, Telecí svíčková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řezy v oříškovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Telecí svíčkovou odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na prst tenké plátky. |
2 | Osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme muškátový oříšek a lehce obalíme v mouce. |
3 | Rozdrtíme nahrubo v hmoždíři vlašské či lískové ořechy. |
4 | Obalíme řízky v rozšlehaných vejcích a pak obalujeme v oříšcích. |
5 | Vložíme do rozehřátého tuku a pozvolna ve střední teplotě osmažíme z každé strany. Musíme stále udržovat střední teplotu, aby se obalené oříšky nepřipálily. |
Poznámka
Podáváme s bramborem a vařenou zeleninou či bramborovými kroketami. Smažíme na oleji nebo sádle a místo lískových oříšků používáme jádra vlašských ořechů.