Žampionové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové smaženky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11090 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1,5 dl | Mléko polotučné |
60 g | Mouka polohrubá |
60 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
8 plátek | Veka |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 114,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, mléka, vejce a soli připravíme řídké palačinkové těsto. |
2 | Přidáme k němu očištěné, nasekané a podušené žampiony a vše dobře zamícháme. |
3 | Do těstíčka namáčíme plátky veky a smažíme je na oleji dozlatova. |