Salát Karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Karí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11092 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 dl | Víno bílé |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 456,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Kari koření, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Karí postup přípravy receptu:
1 | Na másle podusíme nakrájené žampiony, cibuli a koření. |
2 | Přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve víně, zamícháme a necháme vychladnout. Nakonec salát ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme jako studený předkrm. |
Poznámka
Pokud použijeme malé žampiony, můžeme je ponechat celé.