Zapečené žampionové toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené žampionové toasty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11096 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,5 l | Voda pitná |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 393,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 499,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Salát hlávkový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené žampionové toasty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony uvaříme v osolené vodě. |
2 | Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel, přidáme nasekanou petrželku a drobně nakrájené žampiony. Podle chuti přisolíme. |
3 | Směs klademe na opečené plátky chleba, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v horké troubě. |
4 | Podáváme obložené listy hlávkového salátu a plátky rajčat. |