Ražniči z jater a žampionů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z jater a žampionů
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11098 |
Ingredience
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
300 g | Játra telecí |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
350 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 295,5mg |
Draslík | 540,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 29g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Játra telecí, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči z jater a žampionů postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky. Stejně nakrájíme i chléb a očištěná játra. |
2 | Na grilovací jehly navlékneme střídavě houby, játra a chléb a vše pokapeme rozpuštěným máslem. Pečeme nad ohništěm. |
3 | Po skončení tepelné úpravy ražniči osolíme a opepříme. |