Jednoduchý recept

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 111
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Hovězí výřez
80 ml Mléko polotučné
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
50 g Strouhanka
10 g Sůl
20 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový výřez
2 l Vývar z hovězích kostí
60 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 809kJ
3% Sacharidy 10 g
16% Tuky 12 g
58% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Hovězí polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Vepřové a hovězí maso najemno umeleme spolu se žemlí, kterou jsme zvlhčili mlékem. Přidáme vejce, rozpuštěný tuk, zhruba polovinu dávky prosáté strouhanky a prosátou mouku. Směs osolíme, opepříme a promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme knedlíčky, vyvalujeme je v prosáté strouhance, vkládáme do části hovězího vývaru a vaříme asi 5 minut.

4

Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s knedlíčky až při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept