Hovězí polévka s masovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s masovými knedlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 111 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Hovězí výřez |
80 ml | Mléko polotučné |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový výřez |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
60 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 858,4mg |
Vláknina | 463,6mg |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí výřez, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Vepřový výřez, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Vepřové a hovězí maso najemno umeleme spolu se žemlí, kterou jsme zvlhčili mlékem. Přidáme vejce, rozpuštěný tuk, zhruba polovinu dávky prosáté strouhanky a prosátou mouku. Směs osolíme, opepříme a promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme knedlíčky, vyvalujeme je v prosáté strouhance, vkládáme do části hovězího vývaru a vaříme asi 5 minut. |
4 | Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru. |
5 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s knedlíčky až při podávání. |