Fumet de champignons - žampionový extrakt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fumet de champignons - žampionový extrakt
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11104 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Citrony |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
5% Sacharidy 19 g
68% Tuky 51 g
1% Sodík 16 mg
17% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 940,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fumet de champignons - žampionový extrakt postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony drobně nasekáme a dáme dusit na rozpuštěné máslo spolu se šťávou z jednoho citronu. Dusíme pod pokličkou. |
2 | Získanou šťávu oddělíme přes plátýnko. |
3 | Používáme ji do omáček ke zvýraznění chuti a k provonění. |