Jednoduchý recept

Žampiony na víně

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 11106
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 dl Víno bílé
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
3% Sacharidy 10 g
34% Tuky 26 g
3% Sodík 68 mg
9% Bílkoviny 5 g

Žampiony na víně postup přípravy receptu:

1

Mladé žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat.

2

Připravené žampiony, citronovou šťávu, víno, rajčatový protlak, koriandr a ostatní koření vložíme do rozehřátého oleje a zprudka zahříváme bez pokličky asi 8 minut. Nakonec odstraníme koření.

3

Podáváme vychlazené s trochou marinády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept