Falešné jikry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falešné jikry
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11111 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Pšeničná krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 028kJ
21% Sacharidy 75 g
56% Tuky 42 g
0% Sodík 0 mg
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo čerstvé, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Falešné jikry postup přípravy receptu:
1 | Na pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme krupici a osmažíme ji dorůžova. Krátce povaříme. |
Poznámka
Falešné jikry přidáváme do polévky před dokončením.