Chlebíčky s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíčky s treskou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11113 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,2 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 246,4mg |
Draslík | 557,5mg |
Vláknina | 13,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Treska aljašská, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíčky s treskou postup přípravy receptu:
1 | Omytou tresku vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Uvařenou rybu vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Papriku omyjeme a drobně nakrájíme. |
2 | Ze smetany a žloutků připravíme smetanový krém, přidáme do něj rybí maso, papriku, sůl a citronovou šťávu. |
3 | Vše prohřejeme v páře a podáváme horké na plátcích veky. |