Míchaná vejce na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná vejce na italský způsob
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1112 |
Ingredience
200 g | Cibule |
200 g | Kečup |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
150 g | Tuk |
800 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 352,7mg |
Draslík | 152,8mg |
Vláknina | 848,0mg |
Vitamín A | 390,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná vejce na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vlijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce a zvolna mícháme, až směs zhoustne. |
2 | Při podávání upravíme na horký talíř míchaná vejce a do středu nalijeme horký kečup. |
3 | Nakonec pokrm posypeme jemně nakrájenou pažitkou nebo petrželovou natí. |
Recept je jednoduchý, rychlý a levný. Hodí se buď jako snídaně, nebo jako předkrm. K míchaným vejcím jsem podávala opečenou housku, ale dokáži si představit i opečený toustový chléb s bylinkovým máslem, nebo francouzskou bagetku. Tento recept zasytí na celé dopoledne.