Brambory Otéro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory Otéro
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11120 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
4 ks | Brambory |
250 g | Kapr obecný |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Sůl |
70 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 159,4mg |
Draslík | 644,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory, Kapr obecný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory Otéro postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté neoloupané brambory upečeme v troubě na plechu posypaném solí. |
2 | Upečené brambory na jednom konci seřízneme, vydlabeme a naplníme vykostěným rybím masem podušeným na másle. Osolíme a zalijeme bešamelem, do kterého jsme přidali ještě máslo, žloutek a nastrouhaný sýr. |
3 | Připravené brambory zapečeme v troubě. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou rybu.