Pěna z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z tuňáka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11121 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
120 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 980,9mg |
---|---|
Cholesterol | 241,6mg |
Draslík | 252,2mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Maso z tuňáka rozmačkáme vidličkou, přidáme hořčici, pepř, sůl a vše třeme asi 5 minut. |
2 | Potom po částech přimícháme ušlehanou smetanu a necháme v chladu ztuhnout. |
3 | Pěnu plníme do trubiček nebo šátečků z lístkového těsta nebo do vydlabaných půlek rajčat a paprik. |
4 | Tuňákovou pěnu můžeme připravit také v mixéru. |