Salmagundy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salmagundy
Salmagundy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11123 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
200 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Nové koření celé |
7 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Slaneček |
1 ks | Veka tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 143,8mg |
Draslík | 503,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Nové koření celé, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Slaneček mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salmagundy postup přípravy receptu:
1 | Slanečky namočíme na 8 hodin do vody, opláchneme je, vykostíme a nakrájíme na dvoucentimetrové čtverečky. |
2 | V pánvi smícháme ocet, nastrouhanou cibuli, nové koření a chilli. Vše přivedeme k varu, vaříme 1 minutu, odstavíme a přidáme olej. |
3 | Směs nalijeme na rybí maso a necháme marinovat v chladu 24 hodin. Potom čtverečky vyjmeme z marinády a dáme je na chlebíčky veky namazané máslem. |
4 | Každý chlebíček ozdobíme petrželkou a lehce posypeme mletou paprikou. |