Štika s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Štika obecná |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 665,9mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 157,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s máslem postup přípravy receptu:
1 | Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem. |
2 | Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme vodou, chvíli povaříme a přidáme připravenou štiku. Přilijeme trochou octa a vše vaříme asi 20 minut. |
3 | Uvařenou rybu vyjmeme na mísu, nit odstraníme a štiku posypeme osmaženou strouhankou a petrželkou. Pokapeme ji rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Štiku podáváme obloženou malými brambůrkami.