Jednoduchý recept

Štika s máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11124

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 kg Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
11% Sacharidy 39 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 280 mg
62% Bílkoviny 35 g

Štika s máslem postup přípravy receptu:

1

Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem.

2

Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme vodou, chvíli povaříme a přidáme připravenou štiku. Přilijeme trochou octa a vše vaříme asi 20 minut.

3

Uvařenou rybu vyjmeme na mísu, nit odstraníme a štiku posypeme osmaženou strouhankou a petrželkou. Pokapeme ji rozpuštěným máslem.

Poznámka

Štiku podáváme obloženou malými brambůrkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept