Jednoduchý recept

Okouni na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 11125

Ingredience

8 ks Brambory vařené
50 g Cibule
1 ks Citrony
60 g Máslo čerstvé
1 kg Okoun říční
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
11% Sacharidy 39 g
25% Tuky 18 g
30% Sodík 592 mg
92% Bílkoviny 52 g

Okouni na víně postup přípravy receptu:

1

Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme.

2

Ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme najemno nakrájenou cibulí a vložíme zpět do vývaru. Přilijeme víno a vaříme ještě asi 6 minut.

3

Uvařené okouny upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a obložíme vařenými bramborami. Polijeme šťávou z trochy vývaru, do kterého jsme přidali máslo a kyselou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept