Pstruh na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na červeném víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Cibule |
1 plátek | Citronová kůra |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Veka tuková |
0,5 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 389,5mg |
Vitamín A | 153,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Pstruh, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut. |
2 | Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry, bobkový list a přivedeme k varu. Odstavíme, vložíme pstruhy a vaříme 15 minut. |
3 | Uvařené ryby přendáme na nahřátou mísu a přelijeme je vínem, v němž jsme nechali rozpustit a povařit kuličku másla smíchaného s moukou. |
4 | Podáváme s plátky veky nasucho opečenými. |