Kapr v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 116,3mg |
Draslík | 584,8mg |
Vláknina | 587,7mg |
Vitamín A | 50,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Kapr obecný, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a necháme osmahnout. |
2 | Potom přidáme papriku a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným s 0,3 l vody. Vše povaříme a podle chuti osolíme, okyselíme a osladíme. |
3 | Do omáčky vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme ještě 10-15 minut. |