Kapr v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v koprové omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 884,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kapr obecný, Kopr čerstvý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme, vložíme do 1 l vody, přidáme bobkový list, 50 g másla, sůl a vše povaříme asi 30 minut. |
2 | Potom přidáme omytého, naporcovaného kapra a zvolna vaříme ještě 15 minut. |
3 | Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z ryby. Přidáme jemně nasekaný kopr a uvařené porce kapra. Necháme jen přejít varem. |
4 | Ihned podáváme. |