Kapr se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11133 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
100 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
40 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 120,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Kapr obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, vykuchaného kapra nakrájíme na porce. |
2 | Mrkev, červenou řepu a cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory na čtvrtky. Vše urovnáme na dno kastrolu a poklademe porcemi ryby. Zalijeme vodou do roviny, osolíme a vaříme na mírném ohni. Občas kastrolem potřeseme. |
3 | Krátce před dovařením přilijeme mléko a přidáme máslo. |
4 | Uvařené porce kapra upravíme na talíře a obložíme bramborami se zeleninou. |