Filé Princes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé Princes
Filé Princes
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chřest bílý |
600 g | Filé z aljašské tresky |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 209,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé Princes postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé vaříme na mírném ohni v osolené vodě asi 10 minut. |
2 | Propláchnutou rýži lehce osmahneme na 40g másla, zalijeme ji vodou a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. |
3 | Chřest oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. |
4 | Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou z chřestu a rozvaříme na hustší omáčku. |
5 | Na mísu upravíme měkkou rýži, na ni položíme porce filé, chřest a vše přelijeme omáčkou. |