Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11137

Ingredience

10 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Hrozinky
1 kg Kapr obecný
50 g Mandle plátky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
15 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 236kJ
12% Sacharidy 43 g
60% Tuky 45 g
17% Sodík 338 mg
90% Bílkoviny 50 g

Sladkokyselý kapr postup přípravy receptu:

1

V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme.

2

Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká.

3

Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby.

4

Podáváme studené s bílým pečivem.

Poznámka

Použijeme malé čerstvé cibulky nebo nakládané mladé cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept