Sladkokyselý kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý kapr
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11137 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
1 kg | Kapr obecný |
50 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
15 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 178,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Hrozinky, Kapr obecný, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý kapr postup přípravy receptu:
1 | V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme. |
2 | Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká. |
3 | Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby. |
4 | Podáváme studené s bílým pečivem. |
Poznámka
Použijeme malé čerstvé cibulky nebo nakládané mladé cibulky.