Portugalská treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalská treska
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Brambory |
6 ks | Cibule |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
10 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
10 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
12 ks | Olivy nakládané |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 312,0mg |
Draslík | 956,9mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,5mg |
Vitamín E | 11,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olivy nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalská treska postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory a na čtvrtky nakrájené cibule vaříme v osolené vodě asi 20 minut. |
2 | Potom přidáme nastrouhané zelí a vaříme dalších 10 minut. |
3 | Filé z tresky uvaříme v mírně osolené vodě. Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na plátky. |
4 | Rybu, zeleninu, plátky vajec a olivy upravíme na mísu a polijeme směsí oleje, octa a soli. |