Platýz v bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz v bílém víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11140 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Platýz - filety |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 219,4mg |
Draslík | 614,1mg |
Vláknina | 622,2mg |
Vitamín A | 194,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Platýz - filety, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz v bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety platýze, kolečka cibule a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Potom rybu vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme scezený vývar, žloutky, sůl a pepř. Vše chvíli povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zbylé máslo a citronovou šťávu. |
3 | Filety upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. |