Grundle dušené po pražsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grundle dušené po pražsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Grundle |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
1% Sacharidy 2 g
50% Tuky 37 g
3% Sodík 69 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 44,0mg |
Vláknina | 900,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grundle dušené po pražsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané rybky osolíme a opepříme. |
2 | Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rybky a okmínujeme je. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. |