Kapr na budínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na budínský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11148 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer sterilovaný |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
1 ks | Kedlubna |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 825,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Cibule, Kapr obecný, Kedlubna, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na budínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, petržel, kedlubnu a cibuli očistíme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Podlijeme trochou vody a dusíme. |
2 | Když je zelenina téměř měkká, vložíme na ni porce kapra. Osolíme, zalijeme bílým vínem a zprudka dusíme, až se šťáva z poloviny vydusí a zhoustne. |
3 | Podáváme s osmaženými plátky chleba. |