Candát po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát po selsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11149 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Candát obecný |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 194,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 279,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát po selsku postup přípravy receptu:
1 | Z očištěného candáta připravíme vykostěné plátky. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme papriku, zalijeme vodou (0.3 l), přidáme páteř z ryby a vaříme asi 25 minut. Přecedíme, vložíme osolené rybí plátky, očištěné a nakrájené paprikové lusky a rajčata. Vše dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s vařenými nebo osmaženými bramborami. |