Pstruh v žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v žampionech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11150 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 142,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pstruh, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh v žampionech postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách doměkka. |
2 | Dobře očištěné pstruhy vložíme na žampiony a dusíme společně 15 minut. |
3 | Hotové pstruhy podáváme na vrstvě žampionů s vařenými bramborami nebo s hranolky a zeleninovým salátem. |