Kapr v míse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v míse
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11151 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 kg | Kapr obecný |
1 špetka | Majoránka |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 692,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 61,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Kapary sterilované, Kapr obecný, Majoránka, Sardelové řezy, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v míse postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymastíme máslem. Na dno dáme nakrájenou cibuli, nasekané sardelové řezy, porce osoleného kapra, kapary, citronovou kůru, tymián, majoránku a petrželku. Nakonec přidáme zbylé máslo. |
2 | Směs osmahneme, zalijeme vodou s octem a pod pokličkou zvolna dusíme. |
3 | Podáváme v míse. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.