Úhoř po burgundsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř po burgundsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Karotka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 kg | Úhoř říční |
0,3 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 161,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Karotka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř po burgundsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut. |
2 | Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut. |
3 | Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou. |
4 | Podáváme s osmaženým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.