Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11155
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Karotka
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 kg Úhoř říční
0,3 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
2% Sacharidy 6 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 59 mg
30% Bílkoviny 17 g

Úhoř po burgundsku postup přípravy receptu:

1

Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut.

2

Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut.

3

Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou.

4

Podáváme s osmaženým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept