Úhoř po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř po římsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hrášek |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 g | Úhoř říční |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 78,6mg |
Draslík | 375,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř po římsku postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného, očištěného a z kůže staženého úhoře nakrájíme příčně na 4 porce. |
2 | Cibuli rozkrájenou na plátky osmahneme na oleji, přidáme hrášek, oloupaná, pokrájená rajčata a porce ryby. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a přilijeme víno. Vše dusíme asi 15 minut. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokud nechceme, nemusíme do pokrmu přilévat víno.